Ezért van szüksége vállalkozásodnak egy személyre szabott marketing stratégiára!

A marketing stratégia minden sikeres üzleti terv fontos eleme. Egy hatékony marketing terv segít vállalkozásodnak egy erős arculat kialakításában és annak fenntartásában, új ügyfelek szerzésében és bevételed növelésében. Alábbi cikkünkben leírtunk három okok, amiért vállalkozásodnak szüksége van egy marketingstratégiára!
 
Erős márkaidentitás kialakítása és fenntartása
Egy személyre szabott marketing stratégia segít a vállalkozásodnak egy erős márkatudat kialakításában. Ez tartalmazza a márkád egyedi üzenetét, és az általános vásárlói elégedettség kialakítását, amely megkülönböztet téged a versenytársaidtól. Azáltal, hogy minden marketing csatornán egységes arculatot alakítasz ki, úgy erős bizalmat és hűséget építhetsz ki ügyfeleid körében.

3 ok, hogy miért kell vállalkozásodank egy webshop!

A mai digitális korban egy webshop megléte elengedhetetlen azok a vállalkozások számára, amelyek sikeresek akarnak lenni az online piacon. Alábbi cikkünkben leírtunk három pontot, hogy a te vállalkozásod számára milyen hasznos előnyökkel jár egy webshop!

Megnövelt elérés és kényelem
Egy webshop lehetővé teszi vállalkozásod számára, hogy a világ bármely pontjáról bármikor elérhesd a potenciális ügyfeleket, így egy kényelmes módot teremthetsz arra, hogy az emberek otthonukból vagy akár bárhonnan vásároljanak tőled. Ez a bővített ügyfél elérés az eladásaid és a bevételed növekedéséhez vezet.

Költséghatékony
Egy webáruház létrehozása sokkal költséghatékonyabb, mint egy fizikai üzlet bérlése, alkalmazott felvétele és az egyéb, egy hagyományos üzlettel kapcsolatos kiadások.

Ezért létfontosságú vállalkozásod számára a márkaépítés!

A márkaépítés minden sikeres üzleti stratégia elengedhetetlen eleme. Ez nem csak egy fülbemászó logó vagy szlogen létrehozásáról szól; egy erős márkaidentitás kialakításáról, amely megfogja a célközönséget, és megkülönbözteti üzleted a versenytársaktól. Alábbi cikkünkben leírtuk három pontban, hogy miért létfontosságú a márkaépítés vállalkozásod számára!

Bizalom és hűség építés:
Egy jól megalapozott márka segíthet bizalmat és hűséget kiépíteni a potenciális ügyfeleiddel. Ha többször jelenik meg előttük a márkád, úgy mindig az egyre erősebb bizalom és közeli kapcsolat érzését kelti az ügyfelekben. Ez a bizalom vásárlóid hűségéhez és újabb vásárláshoz vezethet, ami ezáltal növeli bevételed.

Érkezzen neked is több ügyfél a facebookról?

A Facebook a világ egyik legnagyobb közösségi média platformja, több mint 2,7 milliárd aktív felhasználóval. Vállalkozásodhoz tartozó Facebook-fiók bővítése nagyszerű módja lehet az ügyfelekkel való kapcsolattartásnak, a célközönségeden alapuló közösség kialakításának, vagy a vállalkozásod népszerűsítésének. Ebben a cikkben három pontban elmondjuk, hogy hogyan bővítheted Facebook-fiókod aktivitását!
 
Előretervezett posztolás
A Facebook-fiókod növekedésének egyik legfontosabb tényezője a következetes, rendszeres tartalommegosztás. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen, legalább naponta egyszer kell posztolnod, hogy követőid lekötelezd és, hogy minél többször lépjenek kapcsolatba a tartalmaiddal. A rendszeres posztolás abban is segít, hogy fiókod gyakrabban jelenjen meg követőid hírfolyamában, így növelheted tartalmaid felhasználó elérését.

Miért nem szerzek annyi ügyfelet, mint amennyit szeretnék?

Egy vállalkozáshoz sokkal több kell, mint egy jó termék vagy szolgáltatás. Ezt viszont rengeteg vállalkozó nem veszi figyelembe, amikor elkezd vállalkozni és csak akkor veszi észre, miután nem úgy megy az üzlet, ahogyan elképzelte. Alábbi cikkünkben leírtunk nektek három gyakran elkövettet hibát, hogy ti elkerülhessétek őket a jövőben!

A vállalkozásod nem rendelkezik weboldallal…
Miért fontos vállalkozásod számára egy saját webhely? Több ok is van arra, hogy mindenképpen csináltass egy weboldalt a vállalkozásodnak, de a három legfontosabb az, hogy kifelé kommunikáld a vállalkozásod professzionalistását, hogy a Google keresőben szerepelj és nyerj ügyfeleket, és hogy a potenciális ügyfeleid többet tudjanak meg rólad, így az akár utolsó lépésként szerepelhet az eladási csatorna során. De ez mit is jelent? Egy eladási csatorna bármi lehet.

Ilyen előnyökkel jár vállalkozásodnak egy professzionális weboldal!

Ilyen előnyökkel jár vállalkozásodnak egy professzionális webldal!

A mai digitális korban minden méretű vállalkozás számára kulcsfontosságú a weboldal megléte. Hiszen egy webhely az online jelenlét központjaként szolgálhat, segítve szélesebb közönség elérését, a márkaismertség növelését és a bevétel növelését. Ez azonban nem csak a weboldalról szól; egy jól megtervezett és optimalizált webhely, valódi üzleti eredményeket tud elérni. Alábbi a cikkünkben három pontban elmondjuk, hogy egy weboldal milyen előnyökkel jár vállalkozásod számára.

Megnövelt láthatóság és elérhetőség:
Egy weboldal segítségével szélesebb közönséget érhetsz el, és növelheted céged online láthatóságát. Emellett a hét minden napján, 24 órában bemutathatod a termékeidet és szolgáltatásaidat a potenciális ügyfeleknek szerte a világon. Keresőoptimalizálási (SEO) technikákat is használhatsz weboldalad optimalizálására és a keresőmotorok helyezéseinek javítására, így az ügyfelek könnyebben megtalálhatnak, amikor a vállalkozásodhoz kapcsolódó kulcsszavakra keresnek.

Mi az a Tiktok, és vállalkozóként mire használhatod?

Mi is az a Tiktok, és vállalkozóként mire használhatod?

A TikTok nevű, rövid videómegosztó platform az elmúlt években komoly hatással volt a marketingre és az üzleti életre. A több mint egymilliárd havi aktív felhasználóval a TikTok hatékony eszközzé vált a vállalkozások számára, hogy elérjék célközönségüket és kapcsolatba léphessenek velük. A márkák rövid, szórakoztató és kreatív videókat készíthetnek, amelyek bemutatják termékeiket és szolgáltatásaikat, és percek alatt hatalmas közönséget érnek el. A TikTok algoritmusa, amely az elköteleződést és a tartalom relevanciáját helyezi előtérbe, lehetővé tette a kisvállalkozások számára, hogy szélesebb közönséget érjenek el jelentősebb reklámbefektetés nélkül. Ezenkívül a TikTok interaktív funkciói, például a szűrők, hashtagek és kihívások lehetővé tették a vállalkozások számára, hogy részt vegyenek ügyfeleikkel közös tartalom létrehozásában, növelve ezzel az elkötelezettséget és a márkaismertséget. A TikTok befolyása az e-kereskedelemre is kiterjedt, a vállalkozások a platformot arra használják, hogy termékeiket közvetlenül a fogyasztóknak értékesítsék.

Szeretnés magasabb szintrevinni a vállalkozásodat 2023-ban?

Szeretnéd magasabb szintre vinni a vállalkozásodat?

Évről évre, egyre nagyobb jelentősége van az online jelenlétnek egy üzlet életében, ugyanis ez a legközvetlenebb módja a fogyasztók elérésének, hiszen az internet és a közösségi média a mindennapjaink lényeges része. Az ezeken a felületeken alkalmazott reklámok, a lakosság 71%-át érik el, akik potenciális ügyfelek lehetnek. Az erős online jelenlét 2023-ban elengedhetetlen egy vállalkozás számára, hogy versenyben tudjon maradni a piac többi résztvevőjével szemben. A következő 3 pontban megtudhatod, hogy mennyi hasznos előnnyel jár, ha építed vállalkozásod online felületeit!
 
1. Egy weboldal vállalkozásod számára nem csak a kiváló információ szolgáltatásra és kontaktfelvételre jó, de annak a hirdetésére is kitűnő, hiszen Magyarországon az előző évben a népesség 83%-a volt aktív internet felhasználó, ami évről évre csak növekszik. Így tehát, a megfelelő reklámokkal, és keresőbeállításokkal, rengeteg potenciális ügyfelet érhetsz el, akik a weboldaladon rögtön kapcsolatba is tudnak veled lépni.
 
2023-ban így dominálhatja vállalkozásod a piacot!

2023-ban így dominálhatja vállalkozásod a piacot!

Biztos te is gondolkoztál már azon, hogy a jövő évben rengeteg tényezővel kell számolnunk gazdasági szempontból, hiszen hazánk és a világ negatív gazdasági helyzete mindannyiunkra vonatkozik. A drasztikusan növekvő árak, és az esetleges recesszió mellett, figyelnünk kell, hogy üzletünk megőrizze és gyarapítsa eredményeit. A megfelelő döntésekkel viszont kihasználható lesz számodra ez az időszak! Alábbi cikkünkből megtudhatod, hogy milyen módszerekkel növelheted vállalkozásod bevételeit 2023-ban!
 
Az elmúlt pár évben jelentősen megemelkedett az online aktivitás jelentősége, hiszen egy járvány közepén, ez a legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja a kommunikációnak. Azonban az ekkor kialakult online terek rendkívül hasznossá váltak jelen vállalkozások számára.
 
Vegyük például a közösségi médiákban való hirdetést. Napjaink egyik fő marketingkommunikációs csatornája, mivel csaknem minden ember jelen van ezeken a platformokon, ezáltal a megfelelő tartalommal rengeteg potenciális vásárlót, könnyedén tudsz elérni.
 
Egy termékes webshop a legjobb indulás az online vállalkozás felé

Egy termékes webshop, a legjobb indulás az online vállalkozás felé!

Saját webshop elindításán gondolkozol? Az online kereskedelem napjainkban rengeteg lehetőséget nyújt mindenki számára, aki saját vállalkozást szeretne indítani. Szerencsére megannyi elérhető lehetőség van ezek megvalósítására, amelyek akár kevés munkával, folyamatos bevételt termelnek neked. Alábbi cikkünkben, kezdő webshoptulajdonosoknak, egy olyan lehetőséget mutatunk be, amely kevesebb tőkével is nyereségesen kivitelezhető: az egytermékes webshopokat.
 
Mivel a webáruházadon egyetlen egy termék lesz elérhető a vásárlók számára, ezért azt az egy terméket nagyon részletesen és sokoldalúan kell bemutatnod, hogy elnyerd a vevő bizalmát. Azonban ez rendívül az előnyödre is lesz, hiszen arra az egy termékre, teljes körűen tudsz fókuszálni, és a hirdetésekben is maximális alapossággal tudod bemutatni, így nagyobb esélyed lesz a sikeres eladásokra. Kiváló minőségű képeket és videókat is érdemes a termékről készítened, hiszen statisztikákból kiderül, hogy az online érdeklődők 31%-a előbb vásárol termékvideók hatására.
 
Így lesz vállalkozásodból márka!

Így lesz a vállalkozásodból márka!

Vállalkozóként biztosan neked is nagyon fontos, hogy a terméket/szolgáltatást, amit értékesítesz minél több ember ismerje meg. Ez az erős márkatudat, akkor alakulhat ki, ha maga a márka folyamatosan a potenciális vásárlók szeme előtt van. Az erre való törekvésből adódóan a fogyasztók felfigyelnek a céged termékeire. Idővel kialakul egy cégmárka, egy brand, amit a vásárlók később megismernek, megszeretnek, bizalmat építenek felé, és márkahű fogyasztók lesznek, ha a megfelelő minőségű vásárlási élményben részesítjük őket. Ezekkel a lépésekkel cégednek magasabb forgalmat, nagyobb hírnevet és rengeteg más előnyöket szerezhetsz! A következő cikkünkben olyan marketing módszereket fedezhetsz fel, amivel márkád megjelenését lényegesen erősítheted!
 
1. A fizetett kereső reklámokkal nagymértékben fellendítheted márkád ismertségét. Napjaink egyik legkedveltebb, és legegyszerűbb információszerzési felülete a fogyasztók között, a Google és a Facebook. Az utóbbin akár már pár ezer forint befektetéssel is tudsz eredményt elérni, és nagyon pontosan ki tudod választani a neked való célközönséget; életkor, nem, érdeklődési kör, és akár helyet is ki tudsz választani, ahol nagyobb ismertséget szeretnél szerezni. 
Eladási csatorna, így érhetsz el potenciális vevőket 0-24!

Eladási csatorna, így érsz el potenciális vevőket 0-24!

Eladási csatorna építés, az üzlet ami magától megy…
 
Minden vállalkozó álma az, hogy az üzlete magától menjen. De ezt hogyan érjük el?
 
Teljesen önállóan valószínűleg soha nem fog működni az üzleted. Ameddig nem egy multimilliárdos cég, ügyvezetővel és sok sok alkalmazottal, addig magától nem fog menni.
De akkor mi is az ami magától mehet? Az ügyfélszerzés. Az ügyfélszerzés mehet magától, amikor nem te csinálod, és akkor is, amikor olyan eszközöket és média platformot használsz, ahol folyamatosan érhetsz el ügyfeleket. Három példa az alábbi cikken belül!
 
A fizetős reklám a legkönnyebb út, hogy folyamatosan érj el potenciális klienseket. Csak egyszer el kell készítened egy posztot vagy videót, amit majd hosszú távon felhasználhatsz. A fizetős reklám a közösségi médiában akár már pár ezer forinttól érvényes.
Saját weboldallal gyorsabban fog nőni a vállalkozásod!

Saját weboldallal gyorsabban fog nőni a vállalkozásod!

Az internet előrébb visz minket és a kezdő vállalkozóknak is segíthet! Az alábbi cikkünkben elmondjuk 5 pontban, hogy milyen előnyökkel jár egy saját weboldal és, hogy neked vállalkozóként hogyan növelheti a bevételed!
 
Napjainkban az emberek rengeteg időt töltenek az interneten. Ennek egyik legfőbb oka, hogy bármilyen gondunk, vagy kérdésünk van rögtön az interneten keresünk rá választ. Ez szintén így van a termékekkel/szolgáltatásokkal, amik iránt érdeklődünk. Így szinte észrevehetetlen, hogyha egy sikeres vállalkozást szeretnénk létrehozni, elengedhetetlen az erős online jelenlét.
 
Egy weboldallal, egy nagyon egyszerű elérhetőséget is adsz vásárlóid számára. Hiszen bárki, ha rákeres onnan már tudni fogja, hogy milyen területen tevékenykedsz, milyen termékeid/szolgáltatásaid vannak, ha rendelkezel üzlethelyiséggel hol található és milyen a nyitvatartásod.
 
Érdemes webshopot nyitni 2023-ban?

Érdemes webshopot nyitni 2023-ban?

Manapság a vásárlók legkedveltebb vásárlási formája az online vásárlás, ami teljesen érthető. Otthonról kényelmesen, bárki megrendelheti a kívánt terméket/szolgáltatást, és az rövid időn belül meg is érkezik a vásárlóhoz, mindez pár kattintással. Ez a vásárlói kényelmesség rengeteg vállalkozásnak adhat lehetőséget egy új, online irányba való induláshoz! Következő cikkünkben megvizsgáljuk, hogy vállalkozásod számára milyen hasznos előnyökkel jár egy webshop!
 
Egy webshop üzemeltetése sokkal könnyebb, jóval kevesebb időt és tőkét igényel, mint például egy hagyományos üzlethelyiség. Nincs gond a helyiség fenntartásával, nincs szükség alkalmazottakra, és az érdeklődő vevők sokkal gyorsabban és egyszerűbben tudnak vásárolni tőled, hiszen minden kérdésre az adott termékekkel kapcsolatban, ott lesz a válasz. Ezzel te is rengeteg időt tudsz magadnak megtakarítani, mivel a webáruházad szolgálja ki a vevőket helyetted.
 
A nyitvatartási idő általában sok üzletnek okoz gondot. Nehéz megtalálni azt az idősávot, ami a vásárlóknak kényelmes, és amivel akár munka mellett is könnyen eljutnak hozzád.
 
Saját weboldallal és online marketingel gyorsan fog nőni az üzleted!

Saját weboldallal és online marketinggel gyorsabban fog nőni az üzleted!

Saját weboldallal és online marketinggel gyorsabban fog nőni az üzleted! 3 potenciális lépést az alábbi cikken belül találsz!
 
1. Egy profi weboldallal és marketing stratégiával az üzleted megbízhatóbbnak fog tűnni az új ügyfeleknek. Bemutathatod referencia munkáid, szaktudásod és a tapasztalatod, így több ügyfelet nyerhetsz, ezáltal a forgalmad növekszik.
 
2. Mivel növekszik a forgalmad, így több pénzt tudsz fektetni az üzleted fejlesztésébe mint például: reklám, szakértők és trénerek, vagy új eszköz, mint például munkagépek.
 
3. A befektetésektől megint növekedni fog a forgalmad, felvehetsz munkatársakat, akik segítenek neked a mindennapi munkában, így több ügyfelet vállalhatsz, így a forgalmad megint növekedik.
Marketing, sales és online megjelenés, így kötheted összeőket!

Marketing, sales és online megjelenés, így kötöd össze!

Vállalkozóként mi motivál a legjobban? Az, hogy sok pénzed legyen, hogy a vállalkozásod sok embernek segítsen, hogy a termékeid és szolgáltatásaid minél többen használják? A legtöbb vállalkozónak mind a három fontos, talán nem arányosan fontos, de attól még fontos marad.
A következő kérdés egyértelmű, talán már tudod is! Hogyan érjük el azt, hogy ezt a három célt megvalósítsuk vállalkozóként? Mondunk három fontos részt az üzletből, amellyel el fogod érni céljaid!
 
Marketing:
Elsőnek kell egy marketing stratégia, egy olyan ami az üzletedhez illik. Ha megteheted keress meg egy szakembert, aki akár készen összeállítja neked az egész marketinget, így könnyen indulhatsz. Akkor is, ha nem rendelkezel nagy büdzsével mindenképpen keress meg egy marketingest, és profitálj a szaktudásából, utána könnyebben fogod megérteni a marketinget.
 
Online megjelenés/ weboldal:
A kedvenc témánk, és a mi szakmánk! Véleményünk szerint a weboldal, egy üzletnek az egyik legfontosabb része. Minden információ egy helyen, sok sok lehetőség és funkció mint például: Árajánlatkérés, Referenciák, Chatbot, Online-Fizetés, Időpont-Foglalás, és még sokkal több! Ha weboldalt szeretnél az üzletednek vagy a meglévőt frissíteni, mindenképpen keress meg egy szakembert!
 
Sales/ Eladási stratégia:
Eladás nélkül az üzlet nem létezik! Itt is érdemes egy szakemberrel felvenni a kapcsolatot. Együtt létrehoztok egy stratégiát, legjobb esetben a marketinget és a salest összekapcsolod, illetve a két szakembert, így a legnagyobb esélyed van arra, hogy sikerüljenek a terveid.