Így lesz a vállalkozásodból márka!

Vállalkozóként biztosan neked is nagyon fontos, hogy a terméket/szolgáltatást, amit értékesítesz minél több ember ismerje meg. Ez az erős márkatudat, akkor alakulhat ki, ha maga a márka folyamatosan a potenciális vásárlók szeme előtt van. Az erre való törekvésből adódóan a fogyasztók felfigyelnek a céged termékeire. Idővel kialakul egy cégmárka, egy brand, amit a vásárlók később megismernek, megszeretnek, bizalmat építenek felé, és márkahű fogyasztók lesznek, ha a megfelelő minőségű vásárlási élményben részesítjük őket. Ezekkel a lépésekkel cégednek magasabb forgalmat, nagyobb hírnevet és rengeteg más előnyöket szerezhetsz! A következő cikkünkben olyan marketing módszereket fedezhetsz fel, amivel márkád megjelenését lényegesen erősítheted!
 
1. A fizetett kereső reklámokkal nagymértékben fellendítheted márkád ismertségét. Napjaink egyik legkedveltebb, és legegyszerűbb információszerzési felülete a fogyasztók között, a Google és a Facebook. Az utóbbin akár már pár ezer forint befektetéssel is tudsz eredményt elérni, és nagyon pontosan ki tudod választani a neked való célközönséget; életkor, nem, érdeklődési kör, és akár helyet is ki tudsz választani, ahol nagyobb ismertséget szeretnél szerezni. Ezek a hirdetések nem csak az újabb ügyfelek szerzésében segítenek neked, hanem ezzel együtt nagyban építik a márkád köztudatba jutását.
 
2. Az általad értékesített termékekkel és szolgáltatásokkal nagyban befolyásolhatod a fogyasztóidat. Az elmúlt 4 év adataiból láthatjuk, hogy a kisvállalkozások növekedéséhez 53%-ban járult hozzá egy aktuális új termék bevezetése. Emellett az is kiderül, hogy a vásárlók 63%-a, a legújabb termékeket keresi egy vállalkozásnál. Ha márkát akarsz építeni, a visszatérő vásárló az üzleted egyik legfontosabb része. Ezt a legjobban, olyan áruk értékesítésével tudod elérni, amit a vásárlók bármikor, többször is újra tudnak venni nálad. Tehát a cél, hogy a vevőid rendszeresen kapcsolatba lépjenek veled és a termékeiddel, mert így alakul ki a márkaérzés.
 
3. A közösségi média (Facebook, Instagram stb.) a legjobb barátod, ugyanis a fizetős hirdetések mellet, itt rengeteg lehetőség van az ingyenes hirdetésekhez is. Napi posztokkal, jól megírt szövegekkel és csoportokba való csatlakozással is már érhetsz el eredményt, azonban itt is vannak különböző módszerek, amikhez érdemes szakember segítségét kérni a legjobb eredmény eléréséhez. Az egységes arculat kialakítása azonban itt is nagyon sokat számít, egy kutatás kimutatta, hogy a tudatos és egységes színhasználat nagyban megkönnyíti a márkaépítést, pontosan 80%-kal növeli a márkaérzést, a márka felismerését.
 
Tehát, mint kiderült, üzleted márkaismertségében nagyon nagy szerepet játszik az egységes, és tudatos marketing stratégia! Ha te is szeretnéd vállalkozásod online jelenlétét erősíteni, vagy csak érdeklődni szeretnél, az alábbi linken jelentkezhetsz egy ingyenes első konzultációnkra, ahol felmérjük a vállalkozásod és már két-három hasznos tippet is tudunk adni neked!
Így lesz vállalkozásodból márka!