Érdemes webshopot nyitni 2023-ban?

Manapság a vásárlók legkedveltebb vásárlási formája az online vásárlás, ami teljesen érthető. Otthonról kényelmesen, bárki megrendelheti a kívánt terméket/szolgáltatást, és az rövid időn belül meg is érkezik a vásárlóhoz, mindez pár kattintással. Ez a vásárlói kényelmesség rengeteg vállalkozásnak adhat lehetőséget egy új, online irányba való induláshoz! Következő cikkünkben megvizsgáljuk, hogy vállalkozásod számára milyen hasznos előnyökkel jár egy webshop!
 
Egy webshop üzemeltetése sokkal könnyebb, jóval kevesebb időt és tőkét igényel, mint például egy hagyományos üzlethelyiség. Nincs gond a helyiség fenntartásával, nincs szükség alkalmazottakra, és az érdeklődő vevők sokkal gyorsabban és egyszerűbben tudnak vásárolni tőled, hiszen minden kérdésre az adott termékekkel kapcsolatban, ott lesz a válasz. Ezzel te is rengeteg időt tudsz magadnak megtakarítani, mivel a webáruházad szolgálja ki a vevőket helyetted.
 
A nyitvatartási idő általában sok üzletnek okoz gondot. Nehéz megtalálni azt az idősávot, ami a vásárlóknak kényelmes, és amivel akár munka mellett is könnyen eljutnak hozzád. Egy webshop a nap 24 órájában, a hét minden napján üzemel, így bármikor elérhető a vevők számára, te pedig akár az otthonod kényelméből vezetheted az üzletedet.
Egy webáruházzal olyan ügyfeleket is szerezhetsz, akik webshop nélkül talán soha nem találtak volna rád. Ha a céged jól működik, egy idő után terjeszkedni kell. Ehhez a legmegfelelőbb út a webshop, hiszen nem csak a helyi ügyfeleket éred el, hanem országosan bárki vásárolhat tőled.
 
Kezdő vállalkozóként egy webshop indítása sokkal gyorsabb és olcsóbb elindulás, mint egy fizikális üzlet nyitása, ugyanis egy hagyományos bolt létrehozásához szükség van egy üzlethelyiség bérlésére, hozzá tartozó raktárra és az ezek üzemeltetésére való engedélyekre. Ezek megszervezése rengeteg időt vesz igénybe, míg egy webshop akár pár napon belül a rendelkezésedre áll, és elegendő hozzá sokkal kisebb raktárhelyiség, ami lehet akár egy üres szoba, vagy garázs.
 
Mint láthatjuk, az online értékesítés egyre jobban gyarapszik, és egyre nagyobb arányban van jelen a kereskedelemben. A KSH adatai szerint, 2013-ban a teljes magyar kiskereskedelem 3,1%-át tette ki az online kiskereskedelem, majd 2015-ben már 4%-át. Tehát ez a folyamatosan növekvő piacág, nagy mértékben befolyásolhatja a te üzleted feltörekvését is.
 
Egy webshop akár az új, vagy a már meglévő üzleted bevételét, önmagától nagy mértékben gyarapítja, így a jövőre tekintve biztos befektetésnek bizonyul.
Érdemes webshopot nyitni 2023-ban?